GY.I.K.: Google Nest HUB


Felmerült kérdések, problémák, esetek:

 

Mondhatok „Hey, Google ” vagy „Okay, Google” helyett más megszólítást is?

Igen, „Hey, Bobo” vagy „Hey, Bubu”

Magyar a telefonom nyelve és sok beállítás hiányzik, ill. nem jelenik meg. Mi lehet a probléma?

Sajnos a magyar nyelvet még nem támogatja a Google. Állítsd át a telefon nyelvét angolra/németre, úgy több beállítási lehetőséged lesz mind az alkalmazás használata során, mind pedig a telepítés folyamán be fogod tudni állítani az alapértelmezett programokat.

Utána vissza lehet állítani a magyar nyelvet és megmaradnak a beállítások?

Igen, vissza lehet állítani a magyar nyelvet és a beállítások is megmaradnak, de ezeket a későbbiekben is csak úgy tudod módosítani, ha

  • újra angolra/németre állítod a nyelvet a telefonodon vagy
  • lehetőséged van megkérdezni a Google Asszisztenstől, hogy az adott beállítást hol találod. Pl.: "How can I setup routines?"/”Hogyan tudok rutinokat beállítani?” Küldeni fog egy értesítést a telefonodra, és ha rányomsz, automatikusan „odadob” a rutinokhoz. Mindezt annak ellenére, hogy a menüben pedig nem jelenik meg.

Beállítottam a hangfelismerést a hangomra, de a Nest Mini/Hub akkor is végrehajtja a parancsot, ha nem én adom neki. Ez egy BUG?

Mindenki hangját felismeri (válaszol neki) csak a személyre szabott zenei és egyéb tartalomra vonatkozó utasításokat nem hajtja ilyenkor végre.

Mi az előnye a voice match-nek, tehát ha beállítom a hangfelismerést a saját hangomra?

Csak a hangfelismeréssel regisztrált személyeknek válaszol személyre szabott zenei és egyéb tartalomra vonatkozólag, valamint a regisztrált hangokat könnyebben felismeri az Asszisztens, tehát hamarabb reagál rá.

Angol/Német a telefonom, de szeretném a navigációt magyarul használni, hogy magyar címeket kezeljen. Ezt be tudom külön állítani?

Igen: Settings -> navigation settings -> voice selection és itt kiválasztod a magyar nyelvet

Ingyenes, Spotify Free-t használok és össze-vissza játssza le a kért zenét, sót legtöbbször nem is azt, amit kérek. Miért?

Sajnos a Spotify ingyenes verziójában csak véletlen lejátszásra van lehetőség.

Tudok TV-t parancsszóval, a Nest Mini vagy HUB eszközzel irányítani?

Olyan TV-t, aminek van Google támogatása biztosan. Ha régebbi a készülék vagy nincs rajta támogatás, akkor egy Google Chromecast (TV okosító) megvásárlása lehet a megoldás.

Hogyan tudok beállítani rutinokat ?

A Google Home alkalmazásban tudsz rutinokat létrehozni. Amennyiben nem találod az alkalmazásban a rutinokat, lehetőséged van megkérdezni a Google Asszisztenstől: "How can I setup routines?" Küldeni fog egy értesítést a telefonodra, és ha rányomsz, automatikusan „átdob” a rutinokhoz, ahol azokat be tudod állítani.

Tudok rajta magyar rádiót hallgatni? Ha igen, akkor hogyan?

A következő app-ot ajánljuk, ha magyar rádiót szeretnél rajta hallgatni:

TuneIn
https://play.google.com/store/apps/details?id=tunein.player&hl=de&gl=US

Nagyon figyelni kell a megfelelő kiejtésre, de egy idő után egyre jobban megérti a Google Asszisztens és lejátssza a magyar rádiókat is a következő paranccsal:
„Hello Google, play „Retro” radio”

Van már néhány okos eszköz a lakásban, pl.: Phillips Hue, XIAOMI stb…, ezeket hogyan tudom irányítani a Google Home App-ból?

A már meglevő okos eszközöknek először installálni kell a gyári applikációjukat, ott regisztrálni, majd ezt követően tudod ezeket a regisztrált felhasználói fiókokat (accountokat, tehát nem direktben az eszközöket) hozzáadni a Google Home-hoz. Ìgy nem teljeskörű ugyan a vezérlésük, tehát nem elérhető minden beállítás, de az alap funkciók vezérlése így is, a gyári applikáció nélkül is, elérhető a Google  Home-on belül.

Technikailag:
Google Home App megnyitása, fenti sorban „Beállítások”, majd szinte a legalján megtalálható "Google-lal társítható eszközök" lehetőségre kell kattintani, itt bekéri a további adatokat és megjelennek a társított eszközök a Google Home alkalmazásban is.